Cum te ajuta sistemul BlogTAG.ro

La BlogTAG.ro ne-am propus sa construim o platforma care sa medieze intregul proces din spatele crearii de campanii de advertoriale in asa fel incat, atat advertiserii cat si bloggerii, sa beneficieze de cele mai bune conditii pentru a colabora pentru promovare. Am proiectat un sistem care, pe de-o parte sa asigure advertiserilor acces rapid la bloguri de calitate din domeniile de activitate in care activeaza companiile lor si, pe de alta parte, sa ajute bloggerii sa faca bani din reclame pe blogurile personale fara a-si stirbi integritatea si fara a simiti ca sunt nevoiti sa faca compromisuri ca sa genereze bani din bloguri.

Campanii si Concursuri

winnerPe BlogTAG.ro folosim doua formule de promovare pe bloguri: Campaniile de advertoriale si Concursurile pentru bloggeri. Campaniile de advertoriale presupun definirea in termeni limpezi a mesajului continut de articolele publicitare si a tipului de bloguri pe care se doreste sa apara articolele. Daca vrei sa faci bani din blog si indeplinesti conditiile stabilite de creatorul campaniei, poti participa la aceasta fiind rasplatit cu recompensa oferita pentru publicarea articolului dupa ce ne asiguram ca advertorialul produs de tine se incadreaza in exigentele clientilor specificate pentru fiecare campanie in parte. Concursurile pentru bloggeri ofera mai multa libertate creativa dar nu garanteaza castigarea de bani din reclamele postate pe bloguri. In cadrul unui concurs, clientii solicita articole publicitare, dar le premiaza doar pe cele mai bune. Acest tip de formula lasa bloggerii sa isi puna creativitatea la contributie pentru a impresiona organizatorii concursurilor. In general este recomandata folosirea unor criterii relaxate de participare la concursuri, organizatorii acestora fiind incurajati sa se ghideze dupa principiul “Nu sti de unde sare iepurele”.

Ce trebuie sa faci pentru a te promova pe blog sau pentru a face bani din blog?

Companiile interesate de promovare pe bloguri isi construiesc cu ajutorul staff-ului BlogTAG.ro o descriere detaliata a campaniei dorite. Descrierea contine: rezumarea mesajului solicitat pentru advertorial, recompensele oferite, perioada de desfasurare, domeniul de activitate si criteriile de eligibilitate solicitate blogurilor participante (vechime, autoritate, vizibilitate etc.) Bloggerii interesati sa castige bani din reclame participa la campanii cu propuneri de advertoriale. Daca acestea sunt aceptate de client, articolele sunt publicate. Dupa incheierea campaniei, BlogTAG.ro intermediaza transferul recompenselor pentru bloggeri. In cazul concursurilor procesul este similar, doar ca articolele propuse sunt publicate fara aprobarea clientilor iar recompensele sunt oferite doar bloggerilor castigatori.

Cum organizezi o campanie pentru a te promova pe bloguri?

Daca vrei sa organizezi un concurs sau o campanie pe BlogTAG.ro trebuie in primul rand sa ne contactezi. Apoi vom stabili impreuna cu tine ce tip de campanie se preteaza cel mai bine pentru nevoile tale de promovare. In definirea campaniei vom selecta domeniile de activitate ale blogurilor pe care iti vei desfasura campania, gradul de autoritate in domeniu pe care trebuie sa il aiba bloggerii cu care vei lucra, numarul de bloguri vizate, bugetul si durata campaniei, mesajul pe care iti doresti sa il transmiti, tonul si stilul pe care il doresti sa il adopte bloggerii participanti, alaturi de orice alte mentiuni pe care simiti nevoia sa le adaugi in descrierea campaniei. Apoi, vom publica descrierea pe BlogTAG.ro si vom monitoriza propunerile facute de bloggeri. Dupa publicarea advertorialelor vom monitoriza desfasurarea campaniei si vom transfera recompensele catre bloggeri. La finalizarea campaniei, vom intocmi un raport, care iti va arata in linii mari, gradul de expunere online pe care l-a generat campania ta.

Cum participi la o campanie pentru a face bani din reclame?

banidinblogDaca vrei sa faci bani din blog cu ajutorul BlogTAG.ro trebuie in primul rand sa iti faci un cont pe site. In urma inregistrarii pe site blogul tau va fi analizat cu ajutorul algoritmului dezvoltat pe BlogTAG.ro pentru a determina potentialul de promovare al blogului tau. In functie de rezultatele analizei vei capata permisiunea de a participa la o parte din campaniile si concursurile desfasurate pe BlogTAG.ro. Odata ce ai depus propunerea de participare la campanie, aceasta va aparea pe pagina “Campaniile tale” unde vei putea sa o monitorizezi. Daca propunerea ta a fost acceptata poti publica advertorialul. La finalul desfasurarii campaniei vei fi anuntat de livrarea recompensei in contul tau. In cazul participarii la concursuri vei fi anuntat daca te afli sau nu printre castigatori.

Cum iti sporesti sansele sa faci bani din blog?

Pentru ca incercam sa oferim clientilor nostri colaborari cu cei mai performanti bloggeri din domeniile lor de activitate am implementat un algoritm de clasificare a potentialului de promovare care uneori ar putea sa te impiedice de la a accesa anumite campanii. Blocarea accesului la campanii poate surveni din doua motive: blogul tau nu trateaza domeniul de activitate ales de client, sau rating-ul pe care l-am calculat pentru blogul tau nu este suficient de mare pentru a se califica pentru campanie. Pentru a obtine un rating mai bun si a-ti creste sansele de a face bani din blog e nevoie sa faci eforturi pentru a creste vizibilitatea si autoritatea blogului tau. Pe blogul nostru vei gasi frecvent articole noi care te invata cum sa iti imbuneatatesti blogul si sa faci bani din reclame pe acesta.